Wij hebben in Marokko een zeer oriëntaals idee over salades. Ze worden
tegelijk met het vlees geserveerd in kleine, verschillende porties die om
het hoofdgerecht heen worden uitgestald
1 kilo rauwe rode bieten
1 ui
1 volle theelepel gladde peterselie, fijngehakt
1 eetlepel azijn
1 eetlepel arachideolie
1 volle theelepel zout
½ theelepel peper
Verwijder de steel en de bladeren van de rode bieten en spoel ze vervolgens
af onder koud water. leg de bieten in een met water gevulde kookpan. Doe het
deksel op de pan en kook de bieten ongeveer 1 uur op een matig vuur. Laat de
bieten uitlekken en spoel ze af onder koud water. Schil de bieten en snijd
ze in kleine blokjes van 3 x 3 centimeter.
Pel de ui, spoel ze af en hak ze fijn.
Doe de blokjes rode biet in een grote kom en doe de ui en de peterselie
erbij. Breng op smaak met de azijn, de olie, het zout en de peper. meng
alles goed door elkaar. Laat de salade 10 tot 15 minuten in de koelkast
trekken. Serveer de salade koel.
4 personen
land : Marokko
gerechtsoort : salade
bron : De traditionele Marokkaanse keuken / Alain Jaouhari
Geen opmerkingen:
Een reactie posten