dinsdag 26 februari 2008

Salsa de papas dulce (Chiapas en Yucatán, Mexico)

SALSA DE PAPAS DULCE (SALSA VAN ZOETE AARDAPPELS)

3 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes van 1 centimeter
1 sinaasappel
1 rode peper, in ringetjes
3 bosuitjes, in ringetjes
1 zakje verse peterselie (30 gram), fijngehakt
2 eetlepels (olijf)olie

Aardappelblokjes in weinig water met zout in 10 minuten gaarkoken. Afgieten
en laten afkoelen. Sinaasappel schoonboenen, kwart van schil raspen.
Sinaasappel uitpersen. Sinaasappelsap en -rasp, peperreepjes, bosuitjes,
peterselie en olie door aardappels mengen. Op smaak brengen met zout. Salsa
tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

land : Mexico (Chiapas en Yucatán)
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Mexico : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Mexico
(Wereldkeukens)

Geen opmerkingen: