dinsdag 26 februari 2008

Bacoven-, zoete batate- en cassavechips (Suriname)

BACOVEN-, ZOETE BATATE- EN CASSAVECHIPS (DRIE SOORTEN CHIPS MET PITTIGE
TOMATENDIP)

TOMATENDIP
1 stukje verse gemberwortel van circa 1 centimeter
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
1 eetlepel olie
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 deciliter gezeefde tomaten (pak)
2 eetlepels natuurazijn
1 theelepel suiker
zout
(versgemalen) zwarte peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie

CHIPS
2 groene bakbananen
100 gram zoete bataten
100 gram cassavewortel
olie om te frituren
zout

Tomatendip: Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Pel en snipper de
knoflook en het sjalotje. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de
gember, knoflook en sjalot circa 2 minuten. Roer de tomatenpuree, gezeefde
tomaat, azijn, suiker en 1 deciliter water erdoor. Laat het sausje op
middelhoog vuur circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout
en zwarte peper en roer de peterselie erdoor.
Chips: Schil de bananen, de bataten en de cassave en schaaf ze in dunne
plakken.
Afwerking: Verhit de frituurolie tot 180°C en bak hierin de plakjes in
porties in enkele minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en
bestrooi ze met zout. Serveer met de tomatendip.

6 personen

voedingswaarde : 358 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

land : Suriname
gerechtsoort : snack

bron : Multi-culti koken : 80 gerechten uit de Turkse, Marokkaanse,
Antilliaanse en Surinaamse keuken / Jeanine Schreuders

Geen opmerkingen: