maandag 25 februari 2008

Geroosterde pastinaak met Chinese paksoi en kokos-gemberpasta

GEROOSTERDE PASTINAAK MET CHINESE PAKSOI EN KOKOS-GEMBERPASTA

GROENTEN
500 gram pastinaken (groentewinkel, natuurvoedingswinkel)
zout
peper
3 eetlepels olie
400 gram kleine Chinese paksoi (of de gewone paksoi), in grove repen (toko)
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ragfijne reepjes
6 lente-uitjes, in ringen
2 eetlepels oestersaus of sojasaus

KOKOS-GEMBERPASTA
50 gram santen (blok kokoscrème)
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 centimeter verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
1 - 2 groene pepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
sap en geraspte schil van ½ limoen
zout
peper

Santen raspen en met 2 eetlepels heet water, knoflook, gemberwortel, groene
pepers, limoensap en -rasp tot pasta pureren. Met zout en peper op smaak
brengen.
Pastinaak in water met zout ± 5 minuten koken. Uit pan scheppen, iets laten
afkoelen. Pastinaak schillen en in langwerpige repen snijden.
Oven voorverwarmen op 190°C. 1½ eetlepel olie in een ondiepe braadslede
schenken en in midden van oven 5 minuten verwarmen. Pastinaakreepjes met
kokos-gemberpasta mengen en in braadslede door hete olie scheppen. Pastinaak
in midden van oven in ± 30 minuten bruin en knapperig bakken, tussentijds 2
- 3 keer omscheppen. 5 minuten voor serveren 1½ eetlepel olie in wok
verhitten. Paksoi, rode peper en lente-ui in hete olie op hoog vuur 2 - 3
minuten roerbakken. Oestersaus en 2 eetlepels water toevoegen, wok afdekken
en groente 1 minuut laten stoven. Pastinaak en paksoi samen serveren.

4 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 45 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair kerst 1996

Geen opmerkingen: