zondag 24 februari 2008

Wortel met knolselderij en tuinkers

WORTEL MET KNOLSELDERIJ EN TUINKERS

400 gram winterwortelen
1 selderijknol (± 500 gram)
1 eetlepel citroensap
zout
1 anijsblokje
1 eetlepel boter of margarine
¼ bakje tuinkers

Wortelen schrappen en wassen. In blokjes snijden. Knolselderij in plakken
snijden en dik schillen. Wassen en in blokjes snijden. Besprenkelen met
citroensap.
In pan met weinig water, zout en anijsblokje, wortel met knolselderij in ±
15 minuten zachtjes gaarkoken. Intussen schaal voorverwarmen. Wortelen met
knolselderij afgieten. Boter erdoor schudden. Overdoen in warme schaal.
Tuinkers erboven van bedje knippen.

4 personen

voedingswaarde : 65 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip november 1986

Geen opmerkingen: