zondag 24 februari 2008

Koolraap- of knolselderijschnitzels

KOOLRAAP- OF KNOLSELDERIJSCHNITZELS

1 koolraap of 1 knolselderij
½ liter groentebouillon (van een blokje)
2 eieren
scheutje (zonnebloem)olie
paneermeel
peper
zout

Koolraap of knolselderij schillen, in plakken snijden van 1 centimeter dikte
(grote plakken halveren) en in de bouillon in 5 - 10 minuten bijna beetgaar
koken. Afgieten en de bouillon opvangen en bewaren voor soep of saus.
Plakken even uit laten lekken en droogdeppen. Eieren loskloppen met een
scheutje olie en wat peper en zout. De plakken eerst door het eimengsel
halen en dan door paneermeel wentelen. Boter verhitten en de schnitzels aan
beide kanten bruin en krokant bakken. lekker met gebakken aardappels en een
wortelsalade.

3 - 4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Odinieuws 11 februari 1998

Geen opmerkingen: