zondag 17 februari 2008

Kalkoen met sjalotjes en rode wijn

KALKOEN MET SJALOTJES EN RODE WIJN

3 eetlepels olijfolie
600 gram kalkoenfilet, in blokjes
2 teentjes knoflook, gepeld
1 eetlepel bloem
1 ui, gesnipperd
3 tomaten, ontveld, in blokjes
200 milliliter rode wijn
100 milliliter kippenbouillon (van tablet)
2 laurierblaadjes
15 sjalotjes, gepeld en in vieren
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
zout
versgemalen peper
2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)

Verhit de olijfolie en bak hierin de kalkoenblokjes in 5 minuten lichtbruin.
Pers de knoflook erboven. Voeg de bloem, ui en tomaat toe en bak nog 3
minuten. Voeg de wijn met de bouillon, 2 laurierblaadjes, sjalotjes, komijn
en zout en peper toe. Stoof zachtjes gedurende 15 minuten. Verwijder de
laurierblaadjes en roer de peterselie erdoor.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen februari 2008

Geen opmerkingen: