3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
6 tortilla's van 25 centimeter doorsnede (kant-en-klaar)
6 eetlepels geraspte jongbelegen kaas
1 theelepel paprikapoeder
APPELDIP
4 eetlepels halvanaise
1 appel, geschild en geraspt
½ theelepel kerriepoeder
PINDADIP
1 eetlepel pindakaas (met stukjes noot)
1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
BANANENDIP
4 eetlepels halvanaise
1 banaan, gepeld en geprakt
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in met olie. Bestrijk de
tortilla's aan één kant met de rest van de olie. Meng de kaas met de
paprikapoeder. Strooi de kaas over de tortilla's en snijd ze in repen van 2
centimeter breed. Leg deze naast elkaar op de bakplaat.
Bak de tortillarepen in 5 - 6 minuten lichtbruin en krokant. Let op dat ze
niet te donker worden. Meng intussen de ingrediënten voor de verschillende
dips. Vorm van bakpapier 4 puntzakjes of gebruik 4 glazen. Zet de chippies
erin. Serveer de dips er in aparte schaaltjes bij.
Tips:
• Combineer de chippies met lange reepjes wortel of komkommer.
• Neem in plaats van geraspte appel in de dip geraspte komkommer.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Boodschappen februari 2008
Groeten,
Esther Westerveld
Geen opmerkingen:
Een reactie posten