zondag 17 februari 2008

Waterzooi van worst en wintergroenten

WATERZOOI VAN WORST EN WINTERGROENTEN

4 saucijzen of runderworstjes
400 milliliter groentebouillon of vleesbouillon (van tablet)
1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
2 laurierblaadjes
1 prei, in ringen
4 wortelen, of 1 winterwortel, in plakjes
½ knolselderij, geschild, in blokjes
1 ui, gesnipperd
200 milliliter crème fraîche (Melkan)
nootmuskaat
zout
versgemalen peper

Prik de worstjes goed in met een vork. Verwarm de bouillon tot net onder het
kookpunt en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Leg de worstjes in de
bouillon en laat ze 4 minuten in de net niet kokende bouillon garen. Voeg de
groenten bij de bouillon en giet de crème fraîche erbij. Breng op smaak met
nootmuskaat, zout en peper. Laat alles 15 minuten op een lage stand gaar
worden.
Lekker met gekookte krieltjes.
Tips:
• Meng eens 1 blikje tomatenpuree door dit gerecht.
• De waterzooi is ook heel lekker met grof bruinbrood of
meergranenbrood dat erin gedoopt wordt.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen februari 2008

Geen opmerkingen: