maandag 14 oktober 2024

Met noedels en kruiden gevulde kwartel

MET NOEDELS EN KRUIDEN GEVULDE KWARTEL

Vraag de poelier voor dit recept naar uitgebeende kwartels (met de pootjes er nog aan). Ze worden gevuld met gekruide noedels en daarna gebraden in de oven. Van buiten worden ze heerlijk krokant, van binnen worden ze zacht en rijk aan smaak.

4 uitgebeende kwartels
2 eetlepels geklaarde boter of olijfolie
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
2 eetlepels gehakte bieslook of lente-uitjes
2 theelepels fijngehakte knoflook
1 eetlepel lichte sojasaus
115 gram fijne eiernoedels, gekookt en uitgelekt

MARINADE
2 eetlepels dunne honing
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel lichte sojasaus


Meng de marinade-ingrediënten door elkaar in een glazen kom, leg de kwartels erin en wrijf het mengsel goed in het vel. Laat minstens 2 uur marineren.
Verwarm de helft van de geklaarde boter of de olijfolie in een koekenpan, voeg de peterselie, de bieslook of lente-uitjes en de knoflook toe en sauteer het geheel 2 minuten.
Verwarm de oven voor op 220°C. Vul intussen de kwartels met de koude noedels, prop er zo veel mogelijk in hun buikholte. Maak van elke gevulde kwartel een pakketje dat je dichtbindt (of naait) met draad. Het geeft niet als er een paar noedels uithangen; die worden lekker krokant bij het braden.
Schroei de kwartels dicht in wat olie in een koekenpan, draai ze om tot ze rondom bruin zijn. Leg ze dan op een ovenrooster en braad ze 10 – 12 minuten in de oven. Laat ze goed uitlekken en laat ze 3 – 4 minuten rusten voor het serveren.
Serveren: leg elke kwartel op een voorverwarmd bord en verwijder de draad. Snijd de kwartels met een scherp mes doormidden en leg ze zo dat je de noedels goed ziet. Geef er als lunchgerecht extra noedels bij.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen

Geen opmerkingen: