SALADE VAN WORTEL & PISTACHE MET EEN DILLE & HONING-LIMOENDRESSING
Hoewel ik dol ben op wortels, moet ik bekennen dat ik ze vaak gewoon schil en rauw opeet, met of zonder hummus. Dit is een heerlijke, maar toch simpele salade met heel veel smaak en iets lekker nootachtigs van de pistachenoten. Textuur is heel belangrijk voor mij, en een van de grootste pluspunten van de bescheiden wortels is, behalve de zoete smaak, de heerlijk sappige knapperigheid.
500 gram wortels, geschild en grofgeraspt
½ kleine rode ui, in dunne halve ringen
75 gram pistachenoten, grofgehakt
30 gram dille, fijngehakt
2 theelepels nigellazaad
DRESSING
2 eetlepels olijfolie
fijngeraspte schil en sap van 1 onbespoten limoen
1 flinke eetlepel vloeibare honing
een flinke hoeveelheid zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Voeg als je wilt gaan serveren de dressing aan de salade toe en hussel alles met je handen, zodat de salade goed met de dressing wordt bedekt. Proef of je nog zeezoutvlokken en peper wilt toevoegen. Serveer direct.
Simply delicious met Steaktartines met dragon-paprikaboter of Kippasteitjes met abrikoos.
4 - 6 personen
gebied : Iran
gerechtsoort : salade
bron : Simply : Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden / Sabrina Ghayour
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten