zaterdag 25 april 2020

Yamsalade (Nederlandse Antillen)

YAMSALADE

500 gram yam
zout
¼ komkommer
2 stengels bleekselderij
125 gram kerstomaatjes
3 bosuitjes
2 zoetzure augurken
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels limoensap
4 eetlepels crème fraîche
1 theelepel paprikapoeder
peper


Boen de yam onder heet water schoon en kook hem in ruim water met zout in 25 minuten gaar. Giet hem af en laat hem afkoelen. Schil intussen de komkommer en snijd hem in plakjes. Halveer de plakjes. Was de bleekselderij en e tomaatjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de tomaatjes in vieren. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd de augurken in plakjes. Klop een dressing van de mayonaise, limoensap, crème fraîche, paprikapoeder en zout en peper (naar smaak).
Schil de yam en snijd hem in blokjes. Schep de yam met de komkommer, bleekselderij, tomaatjes, bosuitjes, augurken en de dressing voorzichtig door elkaar.

4 personen

voedingswaarde : 222 kcal p.p.
bereidings- / wacht- / afwerkingstijd : 25 / 10 / 15 minuten

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Multi culti koken : 80 Gerechten uit de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse keuken / Jeanine Schreuders, Marijke Sterk

Geen opmerkingen: