zaterdag 25 april 2020

Mangocrëme met tamarillosaus (Puerto Rico)

MANGOCRÈME MET TAMARILLOSAUS

350 gram rijp mango-vruchtvlees (500 gram bruto)
5 blaadjes witte gelatine
2 eidooiers
60 gram suiker
60 milliliter witte wijn
3/8 liter room

TAMARILLOSAUS
4 tamarillo’s (300 gram)
80 gram suiker

GARNERING
slagroom
muntblaadjes


Het mangovlees in een mixer fijn pureren en in een kom doen. De gelatine in koud water weken.
In een pan de eidooiers, 40 gram suiker en de witte wijn door elkaar roeren en tot vlak voor het kookpunt verhitten. De gelatine goed uitdrukken, bij de nog warme vloeistof doen en al roerende daarin oplossen. Door een zeef bij de mangopuree gieten en met een garde goed doorroeren.
De room met de rest van de suiker stijfkloppen en heel snel onder de crème roeren. Daarvoor moet de crème nog lauwwarm zijn, zodat de gelatine door toevoeging van de room niet meteen bindt. In kelkglazen doen en in de koelkast laten opstijven.
Voor de saus de tamarillo’s schillen, het vruchtvlees pureren en door een zeef in een pan wrijven. De suiker toevoegen en al roerende aan de kook brengen. 3 Tot 4 minuten laten koken en daarna laten afkoelen.
Een flink toefje slagroom op de crème spuiten. Garneren met de tamarillosaus en naar believen een muntblaadje erop leggen.

4 personen

gebied : Puerto Rico
gerechtsoort : nagerecht

bron : De 100 beste recepten uit de hele wereld : Typische recepten en culinaire hoogtepunten uit alle delen van de wereld / Christian Teubner

Geen opmerkingen: