zaterdag 25 april 2020

Pastechi (Nederlandse Antillen)

PASTECHI (KIPPASTEITJES)

200 gram tarwebloem
zout
1 theelepel bakpoeder
60 gram boter
1 ei
1 ui
1 teentje knoflook
4 bosuitjes
½ rode paprika
½ rode peper
2 trostomaten
2 theelepels kappertjes
1 eetlepel rozijnen
200 gram kipfilet
peper
nootmuskaat
1½ eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel piccalilly
1 theelepel chilisaus
frituurolie


Zeef de bloem boven een kom en roer er een snufje zout en het bakpoeder door. Voeg de boter toe en snijd hem met 2 messen door het bloemmengsel tot een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg het ei en ½ - 1 deciliter koud water toe tot het deeg aan elkaar blijft plakken, maar niet te nat is. Kneed er met een koude hand snel een bal van. Verpak het deeg in een stuk huishoudfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Maak de paprika en de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze met de tomaten en de kappertjes fijn. Hak de rozijnen grof. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met zout, peper en nootmuskaat (naar smaak). Bak de kip in de het olie al omscheppend bruin. Voeg de ui, knoflook, bosui en het paprikamengsel toe en bak alles 15 minuten op een laag vuur. Hak de kip met de groenten in een keukenmachine of met een scherp mes ijn en roer de rozijnen, piccalilly en de chilisaus erdoor. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
Verdeel het eeg in 16 gelijke porties. Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lapjes (dorsnede 9 centimeter). Verdeel het mengsel over de deeglapjes. Maak de randen vochtig met water en vouw ze dicht. Druk de randen goed aan of vouw een schulprandje aan de pastechi. Verhit de olie tot 180°C en bak de pastechi met 3 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar.

16 stuks

voedingswaarde : 113 kcal per stuk
bereidings- / wacht- / afwerkingstijd : 25 / 60 / 35 minuten

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Multi culti koken : 80 Gerechten uit de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse keuken / Jeanine Schreuders, Marijke Sterk

Geen opmerkingen: