woensdag 18 december 2019

Venkel met kaaskorstje

VENKEL MET KAASKORSTJE

2 venkelknollen
250 gram champignons
1 eetlepel citroensap
1 sneetje oud wittebrood
4 takjes peterselie
1 theelepel zout
1 eetlepel boter of margarine
versgemalen peper
½ eetlepel ketjap manis
1 zakje Parmezaanse kaas


Van venkel stronk en steeltjes verwijderen. Wassen en overlangs halveren. Champignons wassen en in kleine stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Sneetje brood ontkorsten en verkruimelen. In kopje peterselie fijnknippen.
In pan met weinig water en zout venkel in 15 minuten gaarkoken. In vergiet laten uitlekken. Intussen in koekenpan boter verhitten. Toevoegen: champignons, brood en peterselie. 5 Minuten bakken. Op smaak brengen met zout, peper en ketjap. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Venkel met platte kant naar boven in lekbak van grill leggen. Champignonmengsel erover verdelen. Kaas erover strooien. Vlak onder grill kaas in 5 minuten bruin laten worden (gratineren). Op schaal leggen.
Lekker bij gehakt.

4 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Kerst 1981

Geen opmerkingen: