woensdag 18 december 2019

Pasteitje met kippenragoût

PASTEITJE MET KIPPENRAGOÛT

1 kleine citroen
4 slabladeren
4 grote pasteibakjes
½ literblik kippenragoût
1/8 literblik doperwten
3 eetlepels koffieroom
1 theelepel dragon
peper


½ Citroen uitpersen, ½ citroen in 4 partjes snijden. Sla wassen en uitslaan.
Oven voorverwarmen op 200°C. Van pasteibakjes dekseltjes voorzichtig met punt van mes eruit wippen of lossnijden. Bakjes en dekseltjes op bakplaat zetten. In midden van oven in 10 minuten heet laten worden. Intussen in steelpan kippenragoût zachtjes verwarmen. Doperwten afgieten. Door ragoût roeren: doperwten, koffieroom en dragon. Op smaak brengen met peper en 2 theelepels citroensap. Op vier bordjes slablad leggen. Hierop pasteibakjes zetten. Hoog opvullen met kippenragoût. Dekseltje erop zetten. Garneren met citroen. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip december 1981

Geen opmerkingen: