dinsdag 3 december 2019

Omelet met cantharellen

OMELET MET CANTHARELLEN

½ pakje gedroogde cantharellen à 25 gram
½ ui
3 eieren
1 eetlepel Parmezaanse kaas
zout
peper
2 eetlepels boter of margarine
1 teentje knoflook
1 eetlepel zigeunersaus
1 eetlepel peterselie
tabasco


In kommetje warm water en cantharellen doen. 5 Minuten weken volgens gebruiksaanwijzing op pakje. Ui pellen en snipperen. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwit stijfkloppen. Eidooiers loskloppen met kaas, zout en peper. Voorzichtig door eiwit scheppen. In zeef cantharellen afspoelen en laten uitlekken. In braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui en cantharellen 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Eimengsel over panbodem laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant droog is. Aan cantharellenmengsel toevoegen: zigeunersaus, peterselie en enkele druppels tabasco. Op smaak brengen met zout en peper. Cantharellenmengsel over omelet verdelen. Omelet dubbelklappen en halveren. Omelet over 2 borden verdelen.
Groentetip: bloemkool met sesamzaad.

2 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip december 1980

Geen opmerkingen: