donderdag 21 november 2019

Rijst met amandelen en bessensaus (Denemarken)

RIJST MET AMANDELEN EN BESSENSAUS

1 liter melk
4½ eetlepel suiker
150 gram kortkokende dessertrijst
150 gram blanke amandelen
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels medium sherry
¼ liter slagroom
2 blikken bessen of frambozen (250 gram)
2 eetlepels kirsch


1 Liter melk aan de kook brengen. 3½ eetlepel suiker en 150 gram kortkokende dessertrijst erdoor roeren. Met deksel op pan rijst in 12 minuten zachtjes gaarkoken. Laten afkoelen. 150 Gram blanke amandelen fijnhakken (1 amandel achterhouden). Door rijstepap gehakte amandelen, 1 zakje vanillesuiker en 4 eetlepels medium sherry roeren. ¼ Liter slagroom met 1 eetlepel suiker stijfkloppen. Rijstmengsel en hele amandel erdoor scheppen. In koelkast in 4 uur koud laten worden. 2 Blikken bessen of frambozen (250 gram) met sap en 2 eetlepels kirsch pureren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. (Rijst garneren met aalbessen of andere vruchten.) Saus erbij serveren.

6 personen

voedingswaarde : 640 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 25 minuten / 4½ uur

gebied : Denemarken
gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Tip Culinair november 1992

Geen opmerkingen: