dinsdag 23 juli 2019

Rödgröd med Flöde (Scandinavië)

RÖDGRÖD MED FLÖDE

1 pond rode bessen
1/3 pond frambozen
¼ pond zwarte aalbessen
1 liter water
150 - 200 gram suiker
50 gram aardappelmeel


U laat de schoongemaakte gewassen vruchten in 1 liter water een paar keer goed opkoken. Daarna wrijft u alles door een fijne zeef en brengt het op deze wijze verkregen vruchtensap met de suiker aan de kook. Bind het nu met het aardappelmeel die u met een beetje koud water glad geroerd heeft. Als de rödgröd na enige minuten koken mooi dik geworden is giet u het in een puddingschaal en bestrooit de oppervlakte, om velvorming te voorkomen, met een dun laagje kristalsuiker. Dit heerlijke nagerecht wordt met room of koffieroom geserveerd en ijskoud gegeten.

4 personen

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : nagerecht

bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinsky

Geen opmerkingen: