dinsdag 23 juli 2019

Käsesalat (Zwitserland)

KÄSESALAT

200 - 250 gram zachte Emmentaler
mooie slabladeren
1 kleine ui
2 eetlepels azijn
4 - 5 eetlepels olie
1 mespuntje mosterd
1 snuifje zwarte peper
1 snuifje suiker
1 theelepel kappertjes
zout
kruiden: peterselie, bieslook, dragon


U snijdt de kaas ruim een uur voor het serveren in zeer dunne plakjes of in hele kleine blokjes, mengt de fijngehakte ui erdoor en overgiet het geheel met een sausje bestaande uit: de azijn, de olie, de mosterd, wat zout, peper en suiker. Laat de saus nu goed in de kaassla trekken en leg haar voor het opdienen op een bedje van groene slabladeren. Strooi tenslotte de kappertjes en de fijngehakte kruiden eroverheen. Geef er toast bij.

4 personen

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : salade

bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski

Geen opmerkingen: