zaterdag 2 februari 2019

Salade van olijven (Marokko)

SALADE VAN OLIJVEN

200 gram zwarte olijven
2 citroenen
1 teentje knoflook (naar keuze)
2 theelepels paprika of milde peper
1 snufje scherpe peper
3 mespuntjes gemalen komijn
1 eetlepel olijfolie


Spoel de olijven af en dep ze goed droog met keukenpapier.
Schil de citroenen met een mes, snijd ze in stukken, haal de witte velletjes weg en de pitten eruit. Pel eventueel de knoflook en druk deze door de knoflookpers.
Meng alle ingrediënten in een schaal en laat 2 uur op een koele plaats marineren.
U kunt de citroenen vervangen door 1 of 2 sinaasappels, al naar gelang de grootte.

4 - 6 personen

voorbereidings- / marineertijd : 15 minuten / 2 uur

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: