zaterdag 2 februari 2019

Couscous met vis (Marokko)

COUSCOUS MET VIS

2 uien
10 teentjes knoflook
6 eetlepels olie
5 deciliter tomatensaus
3 mespuntjes gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen komijn
1 takje tijm
1 laurierblaadje
1 klein gedroogd Spaans pepertje
800 gram in stukken gesneden zeeduivel
600 gram in stukken gesneden tandbaars
zout
peper

COUSCOUS
600 gram middelgrove couscous
100 gram boter
4 eetlepels olie


Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in dunne ringen, hak de knoflook fijn. Verwarm 5 eetlepels olie in een stoofpan. Laat de uien en de knoflook al roerend in 5 minuten glazig worden. Voeg de tomatensaus, de kruidnagels, de komijn, de kurkuma, de tijm, de laurier en het Spaanse pepertje toe. Bestrooi met zout en peper. Roer, voeg 3 deciliter water toe, breng aan de kook en laat 30 minuten trekken.
Maak ondertussen de couscous klaar en zet deze apart.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak er 5 minuten op hoog vuur de zeeduivel in, draai vervolgens het gas uit en laat de vis zeten.
Laat de stukken zeeduivel goed uitlekken, leg ze in de saus, de stukken tandbaars ook, laat 10 minuten sudderen.
Verwarm de couscous in de bovenste pan van de couscouspan. Leg de couscous in koepelvorm op een schaal en giet er 1 soeplepel saus over.
Laat de stukken vis uitlekken en leg ze rond de couscous. Haal het pepertje, de tijm en het laurierblaadje uit de saus en doe de saus in een kom. Direct serveren.

6 personen

voor- / bereidingstijd : 25 / 40 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : visgerecht

bron : Marokkaans eethuis / Elisa Vergne

Geen opmerkingen: