zondag 4 maart 2018

Koolraap met sinaasappel

KOOLRAAP MET SINAASAPPEL

1 koolraap (500 gram)
2 sinaasappels
75 gram gepelde hazelnoten
zout
½ eetlepel suiker
4 eetlepels sherry
½ theelepel nootmuskaat


Koolraap in plakken snijden (van 1 centimeter dik). Schillen en wassen. In reepjes snijden (van 5 centimeter lang). Met dunschiller ½ sinaasappel schillen en in dunne reepjes snijden. Sinaasappels pellen en overdwars in plakjes snijden, Noten fijnhakken.
In pan bodem water met zout en suiker aan de kook brengen. Koolraap in 20 minuten gaarkoken. Intussen schaal voorverwarmen. In steelpan sherry tegen de kook aan brengen. Sinaasappelplakjes en schilletjes 5 minuten verwarmen. Koolraap afgieten. Op warme schaal scheppen. Bestrooien met nootmuskaat. Garneren met sinaasappelplakjes en schilletjes. Noten er omheen strooien.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1980

Geen opmerkingen: