zondag 17 september 2017

Broccoli met maïs en bosuitje

BROCCOLI MET MAÏS EN BOSUITJE

800 gram broccoli
2 bosuitjes
1 potje maïs
2 theelepels paprikapoeder
scheutje olijfolie
azijn of citroensap
peper
zout
basilicum naar smaak


Was de broccoli en snijd ze in kleine stukjes. Blancheer de broccolistukjes 3 minuten in kokend water en laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit de olie en voeg er de broccolistukjes en paprikapoeder aan toe. Roerbak de broccoli beetgaar. Voeg er de maïskorrels en in ringen gesneden bosuitjes aan toe en laat dit heel even mee bakken. Laat het mengsel iets afkoelen en meng er in een schaal de dressing van olie, azijn of citroensap en peper en zout en fijngesneden basilicum door. Laat de dressing er minimaal een kwartiertje intrekken en serveer.
Lekker bij gebakken aardappelen en een vegetarische burger.

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Odinieuws Klein 2004/29 (16 juli)

Geen opmerkingen: