zaterdag 19 augustus 2017

Lapin à la Paysanne (Bretagne en Normandië)

LAPIN À LA PAYSANNE (KONIJN OP BOERENWIJZE)

1,2 kilogram konijnfilets
zout
50 gram boter
2 middelgrote uien
2 middelgrote wortels
5 middelgrote tomaten
100 gram doorregen spek
1 flinke eetlepel tarwebloem
1 laurierblad
tijm
2 gepelde teentjes knoflook
peper
suiker
1 - 2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel gehakte peterselie


De konijnfilets met zout inwrijven. Het vet verhitten, het vlees aan alle kanten daarin aanbraden, uit de pan nemen. De uien pellen en snijden. De wortels schoonmaken en in schijfjes snijden. De tomaten ontvellen (kroontjes wegsnijden), in schijfjes snijden. Het spek in dobbelsteentjes snijden, uitbakken, de groenten kort daarin stoven. De bloem erover stuiven en roeren. Laurierblad, tijm en teentjes knoflook met de stukken vlees eraan toevoegen, met peper, zout en suiker kruiden, aan de kook brengen, in ongeveer 1.3 - 1,5 uur gaarkoken. Het gerecht met zout, peper, suiker en tomatenpuree op smaak brengen, met peterselie bestrooien.

4 personen

gebied : Bretagne en Normandië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Franse keuken (Rebo culinair) / Rudolf-August Oetker

Geen opmerkingen: