zondag 21 mei 2017

Rabarbercompote met aardbeien

RABARBERCOMPOTE MET AARDBEIEN

800 gram rabarber
1 deciliter druivensap
200 gram geleisuiker
250 gram aardbeien
1 eetlepel suiker
1 deciliter crème de cassis


Rabarber schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 centimeter snijden. In pan rabarber met druivensap en geleisuiker aan de kook brengen. 5 Minuten zachtjes laten koken. Laten afkoelen. Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren. In een kom doen: aardbeien, suiker en crème de cassis. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Aardbeien door afgekoelde rabarber scheppen en de compote over 4 schaaltjes of coupes verdelen.
Eventueel garneren met slagroom.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Allerhande mei 1990
Een reactie plaatsen