zondag 5 maart 2017

Brynt Potatis i Ugn (Zweden)

BRYNT POTATIS I UGN (IN DE OVEN GEBRUINDE AARDAPPEL-PARTJES)

4 middelgrote aardappelen
4 eetlepels gesmolten boter
zout


Verwarm de oven op 230°C. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte door, zet elke helft rechtop een snijplank en deel die helft dan in drie partjes zoals men bij een appel doet. Blancheer de partjes door ze gedurende 3 minuten hard te koken in voldoende ongezouten kokend water waarin ze net onder staan. Giet ze dan af en dep ze droog. Smeer een vuurvaste ovenschaal met boter in. De schaal moet groot genoeg zijn om alle partjes in één laag te bevatten. Druip er gesmolten boter over en bestrooi ze rijkelijk met zout. Braad ze in het midden van de oven, gedurende 15 minuten, keer ze dan en braad ze opnieuw een kwartier. Deze knappende aardappelpartjes kunnen uitstekend dienen bij gebraden vlees of gevogelte.

4 - 6 personen

gebied : Zweden
gerechtsoort : bijgerecht

bron : In de Scandinavische keuken / Dale Brown
Een reactie plaatsen