woensdag 8 februari 2017

Wilde eend à la Scandinavie (Scandinavië)

WILDE EEND À LA SCANDINAVIE

2 wilde eenden
60 gram boter
¼ liter bouillon
karnemelk
zout
peper
60 gram margarine
3 eetlepels room

VULLING
1. 400 gram kalfsvlees, 2 eetlepels paneermeel, zout en peper, 1 - 2 eieren, 1½ theelepel fijngesnipperde ui, 2 eetlepels cognac, 3 eetlepels room
OF
2. 700 gram schoongemaakte kastanjes
OF
3. 600 gram druiven


Voordat ze gebraden worden moeten de goed schoongemaakte en gewassen wilde eenden één dag in de karnemelk gezet worden. Daarna worden ze onder de kraan afgespoeld, afgedroogd en gevuld met één van de hierboven genoemde vullingen. Voor de onder 1 genoemde vulling wordt het kalfsvlees met hart en maag van de eenden door de vleesmolen gedraaid en met alle overige ingrediënten vermengd. De eenden worden hiermee gevuld, dichtgenaaid en eerst even in hete margarine aangebraden. Dan haalt met de eenden uit de pan, legt ze in een andere pan waar de boter reeds in heet gemaakt is en laat de eenden langzaam braden met wat bouillon, met het deksel goed op de pan. De saus wordt alleen met room gebonden en desgewenst nog met peper en zout op smaak afgemaakt. In Denemarken eet men hierbij appelmoes en in Zweden en Finland compote van vossenbessen.

4 personen

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Scandinavische keuken / Marianne Piepenstock

Geen opmerkingen: