zondag 23 oktober 2016

Kheer (Pakistan)

KHEER (PAKISTAANSE ROOMRIJSTPUDDING)

Een zoet dessert, dat traditioneel wordt genuttigd na de ramadan, de islamitische vastenperiode. Rijstebloem is niet overal verkrijgbaar, maar u kunt het in elk geval altijd krijgen in elke Indische, Surinaamse of Chinese toko. Als u het toch niet mocht vinden, kunt u het zelf maken door rijst in een blender of koffiemolen te vermalen.

6 deciliter melk
100 gram witte of basterdsuiker
50 gram rijstebloem
2 eetlepels gehakte pistachenoten
2 eetlepels geroosterde amandelen
1 theelepel rozenwater

Breng de melk in een ruime pan aan de kook. Strooi er de suiker in (palm- of rietsuiker is ook lekker, maar neem wat minder: deze soorten zijn zoeter), zeef er al roerend de rijstebloem over. Voeg ten slotte de noten toe en blijf vooral roeren. Laat koken tot de massa begint op te stijven. Neem dan de pan van de warmtebron en schenk er al roerend het rozenwater over. Laat 5 minuten afkoelen en giet alles over in een puddingvorm. Zet de pudding 1 uur voor het serveren in de koelkast.

4 - 5 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan