ARROZ CON LECHE (RIJST MET MELK)
In tegenstelling tot de rijstepap die wij hier kennen, wordt dit Argentijnse gerecht uit rijst met lange korrel bereid.
60 gram rijst met lange korrel
7½ deciliter melk
suiker naar smaak
snufje zout
geraspte sinaasappel- of citroenschil naar smaak
kaneelpoeder
Week de rijst minstens 6 uur in de melk (in de koelkast). Breng het mengsel de volgende dag aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de suiker, het zout en de geraspte sinaasappel- of citroenschil aan het rijstmengsel toe en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken tot de rijst gaar is. De rijst mag echt niet tot een zachte pap koken. neem de pan van het vuur en laat de rijst afkoelen en binden. Bestrooi de arroz con leche met kaneelpoeder.
4 personen
gebied : Argentinië
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan
zondag 23 oktober 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten