woensdag 25 mei 2016

Insalata Mista all'Italiana (Italië)

INSALATA MISTA ALL' ITALIANA (GEMENDE SALADE)

100 gram jonge spinazie
1 krop rode sla (radicchio)
1 stronkje lof
1 kleine krop ijsbergsla

DRESSING
1 kopje olijfolie
½ kopje azijn
1 kopje witte wijn
sap van 2 citroenen
2 eetlepels niet te scherpe mosterd
2 hardgekookte eieren
1 bosje peterselie
½ bosje dragon
½ bosje pepermunt
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
1 mespunt suiker


Spinazie uitzoeken, wassen, losplukken en dikke stelen verwijderen. Van krop rode sla harde gedeelten verwijderen, bladeren wassen en kleinmaken. Brussels lof halveren, harde gedeelte verwijderen, wassen en in ongeveer 1 centimeter dikke stukken snijden. IJsbergsla wassen, in kleine stukken verdelen of snijden. In een schaal een dressing maken van olie, azijn, witte wijn, citroensap en mosterd. Hardgekookte eieren pellen, hakken en met gehakte kruiden door de dressing roeren. Op smaak afmaken met zout, peper en suiker. Salade met de dressing aanmaken en in de koelkast minstens 15 minuten laten intrekken.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : salade

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi