zaterdag 20 februari 2016

Kaneeltaart met appel en pecannoten

KANEELTAART MET APPEL EN PECANNOTEN

125 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
2 theelepels kaneelpoeder
2 eieren
150 milliliter zure room
175 gram zelfrijzend bakmeel

VULLING
3 eetlepels bloem
3 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eetlepels gehakte pecannoten
1 theelepel koek- of speculaaskruiden
2 appels, geschild, in dunne plakjes of blokjes
2 eetlepels honing


Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig. Mix de eieren er één voor één door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in een ingevette springvorm met een diameter van 24 centimeter. Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm. Bak de taart 50 - 60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het beslag gaar is. Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud.

6 personen

voedingswaarde : 545 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 60 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Boodschappen november 2013