dinsdag 9 december 2025

Geroosterde Japanse aubergines (Japan)

GEROOSTERDE JAPANSE AUBERGINES

7 Japanse aubergines, schoongemaakt, overlangs in 1 centimeter dikke plakken
3 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ theelepel zout
½ theelepel vers gemalen zwarte peper

PEPER-GEMBERBOTER
200 gram roomboter
1 eetlepel fijngesneden verse jalapeñopeper
2 eetlepels fijngesneden verse gemberwortel
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel fijn geraspte limoenschil
zout naar smaak
vers gemalen peper naar smaak


Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de plakken aubergine in een kom en meng olie, knoflook, zout en peper erdoor. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie. Rooster ze 10 minuten, verwijder de folie en rooster ze nog 5 minuten. De aubergine moet lichtbruin zijn en beetgaar.
Geef er een peper-gemberboter bij. Roer hiervoor door 200 gram zachte roomboter 1 eetlepel fijngesneden verse jalapeñopeper, 2 eetlepels fijngesneden verse gemberwortel, 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel fijn geraspte limoenschil en zout en vers gemalen peper naar smaak. Klop de boter luchtig. Laat bij kamertemperatuur staan.
Serveer de aubergine op borden met een klontje peper-gemberboter.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Kookschrift van een Kookgek 3 / Joop Braakhekke

Geen opmerkingen: