MIDSOMMAR CORN RIBS
4 maïskolven
100 milliliter barbecuesaus
1 mespuntje gerookte paprikapoeder
2 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels raapzaadolie
zout
peper
100 milliliter geraspte Parmezaanse kaas
peterselie
JALAPEÑOMAYONAISE
1 eetlepel ingelegde jalapeño
2 theelepels jalapeñosap
150 milliliter mayonaise
2 theelepels groene tabasco
1 limoen, sap en rasp
Snij de maïskolf in de lengte in vieren. Zorg dat de kolf een platte onderkant heeft, zet hem op je werkbank en wek met je handen aan beide kanten van je mes langzaam naar beneden. Dit is geen eenvoudige klus. Lukt dit niet, kies dan voor de veilige route en snijd zo dicht mogelijk langs de kern vanaf vier kanten. Zet de oven op de grillstand, op 225°C.
Meng barbecuesaus, paprikapoeder en 2 eetlepels raapzaadolie en maak een glazuur. Zet opzij.
Bestrijk de maïs met de resterende raapzaadolie en zout en peper naar smaak. Gril de maïs 10 minuten in de oven en haal het er halverwege kort uit om het glazuur met een kwastje aan te brengen.
Maak ondertussen de jalapeñomayonaise. Snijd de jalapeño fijn en meng alle ingrediënten op de kaas en peterselie na.
Serveer de maïsribs op een bord, besprenkeld met mayonaise, geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Het lekkerste uit Zweden : 60 Must eat gerechten / Ingrid Hofstra
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten