GEGRATINEERDE KREEFT
1 blik kreeft
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel olie
2 sjalotjes of 1 kleine ui
1 likeurglas cognac of vieux
1/8 liter droge witte wijn
4 tomaten
1 theelepel fijngehakte peterselie
dragon
zout
scherpe paprikapoeder
1 eetlepel geraspte kaas
Giet de kreeft af en snijd hem in grote stukken. Verhit boter en olie en smoor de kreeft met de kleingesneden sjalotjes of ui 2 minuten. Blussen met de cognac of de vieux, aansteken en doven met het deksel.
Neem de kreeft uit de pan, voeg de witte wijn toe en laat het vocht inkoken. Pel de tomaten, snijd ze in kleine stukjes en voeg ze bij het ingekookte vocht.
Breng het geheel op smaak met peterselie, dragon, zout en scherpe paprikapoeder. Haal de pan van het vuur en voeg de kreeft weer toe. Verdeel de ragout over vier ovenvaste schaaltjes, strooi de kaas erover en gratineer ze kort onder de grill.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
zondag 27 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten