ZHI MA NIU PAI (RUNDVLEES MET SESAMZAADJES)
Een uitstekende manier om rundvlees te bereiden: een knapperig korstje met een sauslaagje.
250 gram runderfilet
¼ theelepel baksoda
2 eetlepels water
2 eetlepels maïsmeel, gemengd
frituurolie
2 eetlepels licht geroosterde sesamzaadjes
SAUS
2 theelepels olie
1½ theelepels fijngehakte knoflook
1½ theelepels fijngehakte gember
1 eetlepel Chinese wijn
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel zwarte azijn
2 theelepels suiker
¼ theelepel gemalen witte peper
½ kopje kippenbouillon
2 theelepels maïsmeel, vermengd met water
Snijd het vlees in reepjes van 1 centimeter dik. Leg de reepjes op een snijplank en sla ze plat met de zijkant van een hakmes tot een dikte van ½ centimeter. Leg het vlees in een schaal en besprenkel het met water en baksoda. Kneed het 30 seconden, voeg het gemengde maïsmeel toe en kneed weer 30 seconden. Laat het vlees uitlekken en zet apart.
Verhit de olie en frituur de reepjes 2 – 3 minuten goudkrokant. Laten uitlekken en apart zetten.
Voor de saus de olie verhitten en knoflook en gember een paar seconden roerbakken. Voeg alle sausingrediënten, behalve het maïsmeel, toe en kook door. Binden met maïsmeel, het vlees toevoegen, goed mengen zodat de saus tegen het vlees blijft zitten. Bestrooien met sesamzaadjes en opdienen.
2 personen
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten