donderdag 6 februari 2025

Hui Guo Rou (China)

HUI GUO ROU (DUBBELGEKOOKT VARKENSVLEES MET PEPERS)

Rode en groene pepers voegen kleur en een fraai smaakcontrast toe aan dit heerlijke gerecht. Het varkensvlees wordt op smaak gebracht met gezouten zwarte bonen, peper en geurige hoisinsaus. Het is een uitstekende manier om restjes gestoomd, gekookt of geroosterd vlees te gebruiken.

1 grote of 2 kleine rode pepers
1 grote of 2 kleine groene pepers
frituurolie
200 gram gekookt varkensvlees, koud, gesneden
2 – 3 theelepels peperpasta
1 theelepel hoisinsaus
1 volle eetlepel gezouten zwarte bonen, gespoeld en licht geplet
2 theelepels fijngehakte knoflook
2 theelepels fijngehakte gember
2 theelepels zwarte sojasaus
2 theelepels suiker
¼ theelepel gemalen witte peper
1 lente-uitje, grof gehakt


Snijd de pepers in tweeën, verwijder zaadjes, en snijd in reepjes van 2½ centimeter breed. Verhit de olie en frituur de pepers 2 – 3 seconden. Voeg het vlees toe en frituur nog 5 seconden. Pepers en het vlees eruit halen, laten uitlekken, en apart zetten.
Laat 1 theelepel olie in de pan zitten en gooi de rest weg. De peperpasta een paar seconden roerbakken. De gefrituurde pepers, het vlees en de overige ingrediënten toevoegen, 30 seconden roerbakken en direct opdienen.

2 personen

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China

Geen opmerkingen: