ROERGEBAKKEN SMEUIGE RIJST
Kleefrijst met roergebakken paddenstoelen, gember en sjalotjes.
250 gram kleefrijst
2 eetlepels olie
2 sjalotjes, gesneden
½ ui, gesnipperd
een schijfje verse gemberwortel
4 zwarte, gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten in warm water geweekt, uitgelekt en in schijfjes gesneden
zout
peper
De rijst in koud water wassen en in een zeef leggen. Over de rijst ruim een liter kokend water gieten.
De olie in een wok verhitten en de sjalotjes, uisnippers en gember goudbruin bakken. De paddenstoelen toevoegen en al roerend meebakken. De wok ook af en toe omschudden. De rijst toevoegen en goed roeren. Water erbij gieten totdat het water ruim een centimeter boven de rijst staat. De wok afdekken en de inhoud op matig vuur koken tot er bijna geen vocht meer over is. Het vuur laag zetten. Het gerecht laten koken tot alle vocht is geabsorbeerd. Dit duurt in totaal ongeveer 20 minuten.
Zout en peper naar smaak toevoegen, het schijfje gember verwijderen en onmiddellijk serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser
dinsdag 4 februari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten