maandag 3 februari 2025

Exotische vruchtensalade (China)

EXOTISCHE VRUCHTENSALADE

Verse vruchten, gemarineerd in sinaasappel- en lycheesap met een vleugje amandel.

1 papaja
1 granaatappel
2 kiwi’s
4 ramboetanvruchten
4 lychees uit blik, plus het sap
3 bloedsinaasappelen
3 druppels amandelextract, bitter of gewoon


Alle vruchten, behalve de sinaasappelen, schillen en waar nodig de pitten verwijderen. De papaja, die zo rijp mogelijk moet zijn, doormidden snijden en met een klein lepeltje alle pitten en eventueel vezelig vel eromheen verwijderen. De helften schillen, maar niet te dik, want het vruchtvlees net onder de schil is heel lekker. Het vruchtvlees nu in mooie plakjes of andere vormen snijden.
Twee sinaasappelen schillen. Al het wit en de velletjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
De overgebleven sinaasappel uitpersen en het sap mengen met het lycheesap uit het blikje. De druppels amandelextract hieraan toevoegen.
Alle andere vruchten in plakjes, rondjes of kleine blokjes snijden en ze met de stukjes papaja en sinaasappel in een schaal leggen. Het vruchtensap hierover gieten en de vruchten enkele uren in de koelkast laten marineren.
Koel serveren.

4 personen

voorbereidings- / marineertijd : 1 / 3 uur

gebied : China
gerechtsoort : nagerecht

bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser

Geen opmerkingen: