dinsdag 4 februari 2025

Roergebakken rijst met paprika (China)

ROERGEBAKKEN RIJST MET PAPRIKA

Langkorrelige rijst, gebakken met rode en groene paprika, ui en sojasaus.

175 gram langkorrelige rijst
1 eetlepel arachideolie
1 ui, fijngesneden
1 groene paprika, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
1 eetlepel sojasaus
zout
peper
1 theelepel sesamolie


De rijst gaar koken, drogen en apart zetten.
De olie in een wok verhitten en de ui glazig bakken; de paprika toevoegen en iets bruin bakken. De rijst aan de wok toevoegen, de sojasaus erdoor roeren en de rijst goed door laten warmen. Op smaak brengen met zout, peper en sesamolie en serveren.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser

Geen opmerkingen: