PALOURDES MET SOJA- & SESAMSAUS
1 kilogram palourdes (tapijtschelpen) in de schelp, gewassen en schoongeboend
1 theelepel zeezout
4 voorjaarsuitjes, fijngehakt
3 centimeter verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
4 eetlepels donkere sojasaus
1 theelepel medium sherry
2 eetlepels sesamolie
Breng in een ruime pan een bodem water met het zout aan de kook, leg de palourdes in de pan en kook ze 10 minuten tot de schelpen zich hebben geopend. Laat de palourdes uitlekken en verwijder de bovenste schelphelften.
Bestrooi elk schelpdier met voorjaarsui en gember. Vermeng in een kommetje de sojasaus met de sherry en de sesamolie en druppel wat van het mengsel over de schelpdieren.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
maandag 6 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten