maandag 6 januari 2025

Knapperig zeewier (China)

KNAPPERIG ZEEWIER

750 gram jonge Chinese broccoliblaadjes
½ liter olie
1 eetlepel bruine suiker
½ theelepel zeezout
½ theelepel kaneel
100 gram geschaafde amandelen om te garneren (eventueel)


Snijd de dikke ribben uit de broccoliblaadjes en gooi ze weg.
Was de blaadjes, laat ze uitlekken en droog ze zorgvuldig tussen keukenpapier. Hak de groente met een groot, scherp mes of met een Chinees hakmes tot ragfijne reepjes. Verhit de olie in een wok tot het rookpunt. Neem de wok van de hittebron en schep de groentereepjes door de hete olie. Zet de wok terug op een matige hittebron en roer het mengsel gedurende 2 – 3 minuten om tot de reepjes boven komen drijven.
Schep de gefrituurde groentereepjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Vermeng in een kommetje de suiker met het zout en de kaneel. Schep het ‘zeewier’ op borden en strooi er het suikermengsel over. Serveer het gerecht koud en garneer het eventueel met geschaafde amandelen.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith

Geen opmerkingen: