GEBAKKEN RIJST MET KRAB
150 gram langkorrelige rijst
3 eieren, losgeklopt
100 gram krab uit blik
2 eetlepels olie
200 gram taugé
1 eetlepel lichte sojasaus
6 voorjaarsuitjes, fijngehakt
1 theelepel sesamolie
Kook de rijst in ruim kokend water in 20 minuten gaar. Spoel de rijstkorrels met kokend water af en laat ze in een zeef uitlekken. Bak van de eieren een Chinese omelet en snijd deze in smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de taugé 1 minuut. Schep de taugé uit de wok en houd de groente warm. Voeg de rijst toe en roerbak deze 3 minuten. Roer er de sojasaus door en roerbak nog 2 minuten. Schep er de taugé, de reepjes omelet, de krab en de voorjaarsuitjes door en verhit het gerecht nog 2 – 3 minuten. Sprenkel er de sesamolie over.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
maandag 6 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten