INKTVISBLOEMEN MET PAPRIKA
½ liter arachideolie om te frituren
500 gram schoongemaakte inktvis
2 plakjes verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 grote groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
1 theelepel zeezout
1 eetlepel donkere sojasaus
1 theelepel rijstazijn
½ theelepel bruine suiker
gemalen zwarte peper
1 theelepel sesamolie
Verhit in een wok de olie tot het rookpunt, voeg de stukken inktvis toe en frituur ze 1 minuut. Schep de inktvissen uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schenk bijna alle olie uit de wok. Voeg de gember en de paprika toe en roerbak ze 5 minuten tot de stukjes paprika zacht beginnen te worden.
Roer er de overige ingrediënten behalve de sesamolie door en breng alles voortdurend roerend aan de kook. Temper de hittebron, leg de stukken inktvis terug en laat ze door en door heet worden. Schep het gerecht in een voorverwarmde serveerschaal en sprenkel er de sesamolie over.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten