SCHMORGURKENSUPPE MIT LACHS (KOMKOMMERSOEP MET ZALM)
Stoofkomkommers zijn bij ons niet zo bekend als gewone saladekomkommers. Ze zijn van half juli tot eind september in het seizoen, zijn heel goed zelf te kweken en doen het geweldig in soepen en stoofschotels.
1 kilogram stoofkomkommers
2 banaansjalotjes
2 eetlepels boter
200 milliliter droge witte wijn
1 eetlepel bouillonpoeder
100 gram gerookte zalm
1 handvol dille
150 gram crème fraîche
zout
peper
Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schep met een lepel de zaadjes eruit, gooi die weg en snijd het vruchtvlees klein. Maak ook de sjalotjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Smelt de boter in een ruime pan. Bak daarin kort de sjalotjes en de komkommerstukjes. Giet de wijn en 600 milliliter water erbij en roer het bouillonpoeder erdoor. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de zalm in smalle reepjes, was de dille en snijd fijn.
Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche en de dille erdoor; breng op smaak met peper en zout. Schep in diepe borden en garneer met de zalm.
4 personen
gebied : Duitsland
gerechtsoort : soep
bron : Koch! : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten