LACHSSTEAK MIT MEERRETTICHSOSSE (ZALMSTEAK MET MIERIKSWORTELSAUS)
2 dunne preien
2 vleestomaten
1 deciliter droge witte wijn
½ bekertje crème fraîche (à 125 milliliter)
2 eetlepels geraspte mierikswortel
zout
peper
350 gram zalmsteak
Prei in lengte in reepjes van 6 centimeter snijden. Prei wassen en goed laten uitlekken. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in blokjes snijden en in zeef iets laten uitlekken. In magnetron wijn in schaaltje op hoogste stand (700 Watt) 4 minuten laten inkoken.
Crème fraîche en mierikswortel door wijn roeren en in magnetron onafgedekt nog 2 minuten verwarmen op hoogste stand, halverwege doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Prei over bodem van andere schaal verdelen. Tomaat erop leggen. Bestrooien met zout en peper. In magnetron onafgedekt 3 minuten op hoogste stand verwarmen. Zalmsteaks op groente leggen en schaal in magnetron afgedekt 2 minuten verwarmen. Mierikswortelsaus in magnetron 1 minuut op vol vermogen verwarmen de doorroeren. Zalm met groenten en mierikswortelsaus serveren.
Serveren met peultjes en (verse) tagliatelle.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : visgerecht
bron : AllerHande maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten