vrijdag 6 september 2024

Lachstatar (Duitsland)

LACHSTATAR (ZALMTARTAAR)

200 gram rauwe, spartelverse zalmfilet (zonder vel)
50 gram gerookte zalmfilet
1 sjalotje
1 handvol bieslook
1 handvol dille
1 eetlepel limoensap
1 theelepel geraspte limoenschil
1 eetlepel milde olijfolie
zout
peper
rucola
kappertjes
1 stokbrood


Snijd de beide zalmsoorten met een vlijmscherp mes in heel, heel kleine blokjes. Pel het sjalotje en snijd het heel fijn. Was de bieslook en dille, schud droog en knip met een schaar fijn. Vermeng de zalm met het sjalotje, bieslook, dille, limoensap, limoenschil en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet minimaal 1 uur koud.
Was kort voor het serveren wat blaadjes rucola; snijd plakjes van het stokbrood en rooster die heel kort in een hete koekenpan of grillpan. Laat naar smaak kappertjes uitlekken.
Schep de zalmtartaar om en breng eventueel nog eens op smaak. Verdeel over de nog warme plakjes stokbrood, garneer met rucola en kappertjes en serveer.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Koch! : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas

Geen opmerkingen: