GARNALEN MET LENTE-UI
12 grote (Thaise) rauwe garnalen, ongepeld
ruim arachideolie
3 lente-uitjes, in stukken van 5 – 6 centimeter
3 teentjes knoflook, in plakjes
10 dunne schijfjes gemberwortel
1 theelepel rijstwijn
SAUS
4 theelepels minced garlic (knoflookpulp)
2 theelepels rode azijn
2 theelepels sesamolie
4 theelepels arachideolie
4 theelepels kristalsuiker
1 theelepel Chinese sojasaus
Voor de saus alle ingrediënten mengen en over 4 kleine schaaltjes verdelen.
Garnalen heel goed laten uitlekken en droogdeppen. In pan laagje olie verhitten (niet te heet). Garnalen in olie 1 minuut bakken tot er witte vloeistof uit garnalen komt. Garnalen uit pan scheppen en laten uitlekken. Olie tot heet verhitten en garnalen in olie terugleggen. Lente-ui, knoflook en gember toevoegen en garnalen al omscheppend 30 seconden bakken (tot schillen gaan openstaan). Rijstwijn toevoegen en garnalen, lente-ui en gember direct uit pan scheppen. Garnalen serveren met saus.
4 personen
voedingswaarde : 110 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair januari 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten