donderdag 1 februari 2024

Rode bietensoep met zure room (Rusland)

RODE BIETENSOEP MET ZURE ROOM

Deze soep is afgeleid van de Russische bietensoep die ook wel borsjtsj wordt genoemd.

2 uien, grofgesneden
25 gram boter of margarine
½ winterwortel, in plakjes
½ prei, in ringen
500 gram gekookte rode bieten, in blokjes
1 liter vleesbouillon
1 laurierblaadje
1 – 2 eetlepels citroensap
2 deciliter zure room
3 eetlepels fijngeknipte dille (of bieslook)
2 hardgekookte eieren, fijngehakt


In grote pan uien in boter 3 minuten zachtjes bakken. Wortel, prei en bieten toevoegen en 3 minuten meebakken. Bouillon erbij schenken en laurierblad toevoegen. Soep met deksel op pan 15 minuten zachtjes laten koken. Laurierblad verwijderen en soep pureren. Soep opnieuw aan de kook brengen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Van vuur af 1 deciliter zure room door soep kloppen. Soep voor serveren garneren met dille. Soep in borden scheppen en bestrooien met hardgekookt ei en rest van zure room in midden scheppen.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Rusland
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair januari 1997

Geen opmerkingen: