woensdag 31 januari 2024

Italiaanse pannenkoekentaart (Italië)

ITALIAANSE PANNENKOEKTAART

1 courgette, in plakjes
zout
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 Spaanse peper, fijngesneden
1 eetlepel olijfolie
100 gram champignons, in plakjes
1 blik gepelde tomaten van 400 gram, fijngesneden
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
100 gram mozzarella, in dunne plakjes
2 lente-uitjes, in ringen
10 olijven, gehalveerd

BESLAG
200 gram volkorenmeel
2 eieren
3 deciliter melk
2 – 3 eetlepels olie


Ingrediënten voor beslag kloppen en minstens 10 minuten laten rusten. In koekenpan met antiaanbaklaag van beslag 4 pannenkoeken bakken.
Courgette met zout bestrooien en in vergiet 20 minuten laten uitlekken. Courgette afspoelen met koud water en droogdeppen. Intussen ui, knoflook en Spaanse peper in olie 3 minuten omscheppend bakken. Champignons toevoegen en 2 minuten omscheppend meebakken. Tomaat met vocht, Italiaanse kruiden en zout toevoegen, aan de kook brengen en 15 minuten zonder deksel zachtjes laten koken.
Oven voorverwarmen op 180°C. In ovenvaste schaal 1 pannenkoek leggen. 1/3 Deel van courgette erover verdelen. ¼ van kaas erover verdelen. 1/3 Deel van saus, lente-uitjes en olijven erover verdelen. Lagen tweemaal herhalen. Afdekken met laatste pannenkoek en rest van kaas erover verdelen. Taart in midden van oven 25 minuten bakken. Taart in 4 punten snijden en serveren met groene salade.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair januari 1997

Geen opmerkingen: